Kalkun helstekt oppskrift
kalkun i ovn

Kjøkken: Type: Middag

Ingredienser

5

Antall

Klart innen

PT60M PT150M

210

Minutter

Kalkun helstekt oppskrift

5/5 (1)

Var dette fristende?

Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften eller Thanksgiving.

Oppskrift fra www.matprat.no

 

Hva synes du?


Steg 1

Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta ut innmatposen av kalkunen. Av innmatposen kan du lage kraft som blir god basis for saus. Kraften kan også fryses.

Steg 1 -- Forvarm stekeovn til 180 °C. Ta ut innmatposen av kalkunen. Av innmatposen kan du lage kraft som blir god basis for saus. Kraften kan også fryses.

Steg 2

Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.

Steg 2 -- Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.

Steg 3

Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.

Steg 3 -- Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.

Steg 4

Hell på varmt vann og sett kalkunen inn i stekeovn. Beregn ca. 30 minutter pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen hvert 30 minutt. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.

Steg 4 -- Hell på varmt vann og sett kalkunen inn i stekeovn. Beregn ca. 30 minutter pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen hvert 30 minutt. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.

Steg 5

Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den lett inn i aluminiumfolie. se til at dampen kommer ut slik at skinnet holder seg sprøtt og godt.

Steg 5 -- Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den lett inn i aluminiumfolie. se til at dampen kommer ut slik at skinnet holder seg sprøtt og godt.

Endre oppskrift

Share it:

Næring tabell

INGREDIENSER

Andre spennende oppskrifter

  • 3

    Sandwich med revet kylling

    Revet kylling er kylling som er kokt ekstra mør i en god krydderblanding. Sammen med godt brød og en sprø og frisk salat er denne kyllingsandwichen perfekt lunsj- eller middagssnadder.    


    60 min

    Medium

  • 4

    Kalkun helstekt oppskrift

    Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften eller Thanksgiving. Oppskrift fra www.matprat.no  


    210 min

    Medium

  • 3

    Ostesmørbrød med egg – Oppskrift

    Ostesmørbrød! Bare navnet på retten kan gi vann i munnen. Denne varianten er i tillegg med eggerøre under osten. Nam!   Oppskrift fra www.matprat.no    


    0 min

    Enkelt

  • 5

    Eggerøre med gressløk oppskrift

    Eggerøre går kjapt å lage om morgen, og kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften er med gressløk og du kan bruke de urtene du ønsker eller har tilgjengelig. Eggerøre passer også godt i matpakken eller som kveldsmat.   Oppskrift fra www.matprat.no  


    6 min

    Enkelt

  • 2

    Omelett i mikrobølgeovn

    Omelett laget i mikrobølgeovn, for de som har dårlig tid. Alle mikrobølgeovner er forskjellige, så start med den korteste tiden.     Oppskrift fra www.matprat.no


    6 min

    Enkelt

  • 4

    Bacalao

    Dette er en rett som man kan spise helt alene uten tilbehør.   Oppskrift fra www.matprat.no


    90 min

    Enkelt

  • 2

    Marokkansk lammegryte

    Et pust av det eksotiske kjøkken. En slik tagine, marokkansk gryte, kan lages uten en spesialgryte, så her er det bare å koke. Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid. Server gjerne med ris, couscous eller brød. Oppskrift fra www.matprat.no     2 stk 2 stk løk 300 g potet 1 stk rød chili 2 ss solsikkeolje 800 g fårikålkjøtt 50 g svisker 50 g tørket aprikos 50 g mandler 1 ts malt spisskummen 1 stang hel kanel 6 dl vann 1 ts salt 1 ts kvernet pepper


    100 min

    Enkelt

  • 1

    Tacogryte

    Er det ikke nok med fredagstaco, sier du? Da kan det kanskje friste med en rask og familievennlig tacogryte med kjøttdeig, grønnsaker og bønner. Litt fredagsfølelse midt i uka!   Oppskrift fra www.matprat.no


    30 min

    Enkelt

  • 3

    Meksikanske kyllingfajitas

    Se hit - dette er en helgefavoritt! Kyllingfajitas med meksikanske smaker. Masse deilig grønt blandet med marinert kyllingfilet servert i myke lefser. Vi snakker skikkelig kosemat. Marinade: 1 ts finhakket jalapeno eller grønn chili 2 båter hvitløk 2 ss finhakket frisk koriander 1 dl solsikkeolje 2 ss soyasaus 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes) saft av 1⁄2 stk lime saft av 1 stk appelsin Guacamole: 2 stk avokado ca. 1 ss limesaft 1 båt revet hvitløk 2 ss finhakket frisk koriander 8 stk hvetetortilla 1⁄2 stk granateple (kan sløyfes) 2 ss finhakket frisk koriander 1 stk lime i båter www.matprat.no


    60 min

    Medium

  • 3

    Avokadoburgere

    1. Fres kalkunbacon i en varm panne med olje til det er sprøtt. 2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen, og lag en liten virvelvind på vannet. Knekk egget forsiktig ned i vannet. La det stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så det ser pent ut. 3. Del avokado i to, og skrell forsiktig av skallet. Skjær en liten bit av den ene halvdelen, slik at avokadoen står støtt. 4. Legg på salatblad, agurkskiver og stekt kalkunbacon. Løft forsiktig over det porsjerte egget, pynt med spirer og legg forsiktig på den andre delen med avokado. Dryss over sesamfrø til pynt. matprat.no


    20 min

    230 kcal

    Enkelt

  • 71

    Baked Teriyaki Chicken

    Teriyakisaus minner om en søt soyasaus. Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør.   300 g kylling filet 1 ss olivenolje 100 g nudler ½ bunt vårløk 1 stk gulrot 3 blad kinakål 1 l vann 1 ts salt 2 ss klippet frisk koriander Marinade: ½ ts hakket frisk ingefær 2 ss soyasaus ½ dl ananasjuice 1 båt hakket hvitløk


    45 min

    Medium