Var dette fristende?
Dette er en rett som man kan spise helt alene uten tilbehør.
Oppskrift fra www.matprat.no
10
Antall
90
Minutter
Dette er en rett som man kan spise helt alene uten tilbehør.
Oppskrift fra www.matprat.no
1. Vann ut klippfisk over natten (legg den i en stor bolle med vann).
2. Rens klippfisken for skinn og bein, og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. Skjær poteter og løk i ca. ½ cm tykke skiver.
3. Legg fisk, poteter og løk lagvis i en stor kjele.
4. Del hvitløk i to på tvers og legg i gryta sammen med pepper, laurbærblad, chili, oliven, tomater og olivenolje. La det koke ca. 1 time.
Chef ingrediens
Revet kylling er kylling som er kokt ekstra mør i en god krydderblanding. Sammen med godt brød og en sprø og frisk salat er denne kyllingsandwichen perfekt lunsj- eller middagssnadder.
60 min
Medium
Helstekt kalkun hører med til nyttårsaften eller Thanksgiving. Oppskrift fra www.matprat.no
210 min
Medium
Ostesmørbrød med egg – Oppskrift
Ostesmørbrød! Bare navnet på retten kan gi vann i munnen. Denne varianten er i tillegg med eggerøre under osten. Nam! Oppskrift fra www.matprat.no
0 min
Enkelt
Eggerøre med gressløk oppskrift
Eggerøre går kjapt å lage om morgen, og kan varieres i det uendelige. Denne oppskriften er med gressløk og du kan bruke de urtene du ønsker eller har tilgjengelig. Eggerøre passer også godt i matpakken eller som kveldsmat. Oppskrift fra www.matprat.no
6 min
Enkelt
Omelett laget i mikrobølgeovn, for de som har dårlig tid. Alle mikrobølgeovner er forskjellige, så start med den korteste tiden. Oppskrift fra www.matprat.no
6 min
Enkelt
Dette er en rett som man kan spise helt alene uten tilbehør. Oppskrift fra www.matprat.no
90 min
Enkelt
Et pust av det eksotiske kjøkken. En slik tagine, marokkansk gryte, kan lages uten en spesialgryte, så her er det bare å koke. Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid. Server gjerne med ris, couscous eller brød. Oppskrift fra www.matprat.no 2 stk 2 stk løk 300 g potet 1 stk rød chili 2 ss solsikkeolje 800 g fårikålkjøtt 50 g svisker 50 g tørket aprikos 50 g mandler 1 ts malt spisskummen 1 stang hel kanel 6 dl vann 1 ts salt 1 ts kvernet pepper
100 min
Enkelt
Er det ikke nok med fredagstaco, sier du? Da kan det kanskje friste med en rask og familievennlig tacogryte med kjøttdeig, grønnsaker og bønner. Litt fredagsfølelse midt i uka! Oppskrift fra www.matprat.no
30 min
Enkelt
Se hit - dette er en helgefavoritt! Kyllingfajitas med meksikanske smaker. Masse deilig grønt blandet med marinert kyllingfilet servert i myke lefser. Vi snakker skikkelig kosemat. Marinade: 1 ts finhakket jalapeno eller grønn chili 2 båter hvitløk 2 ss finhakket frisk koriander 1 dl solsikkeolje 2 ss soyasaus 2 ss worchestershiresaus (kan sløyfes) saft av 1⁄2 stk lime saft av 1 stk appelsin Guacamole: 2 stk avokado ca. 1 ss limesaft 1 båt revet hvitløk 2 ss finhakket frisk koriander 8 stk hvetetortilla 1⁄2 stk granateple (kan sløyfes) 2 ss finhakket frisk koriander 1 stk lime i båter www.matprat.no
60 min
Medium
1. Fres kalkunbacon i en varm panne med olje til det er sprøtt. 2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen, og lag en liten virvelvind på vannet. Knekk egget forsiktig ned i vannet. La det stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så det ser pent ut. 3. Del avokado i to, og skrell forsiktig av skallet. Skjær en liten bit av den ene halvdelen, slik at avokadoen står støtt. 4. Legg på salatblad, agurkskiver og stekt kalkunbacon. Løft forsiktig over det porsjerte egget, pynt med spirer og legg forsiktig på den andre delen med avokado. Dryss over sesamfrø til pynt. matprat.no
20 min
230 kcal
Enkelt
Teriyakisaus minner om en søt soyasaus. Denne japanske sausen blir brukt til både strimlet, grillet og stekt kjøtt. Her har vi brukt den sammen med klassisk japansk tilbehør. 300 g kylling filet 1 ss olivenolje 100 g nudler ½ bunt vårløk 1 stk gulrot 3 blad kinakål 1 l vann 1 ts salt 2 ss klippet frisk koriander Marinade: ½ ts hakket frisk ingefær 2 ss soyasaus ½ dl ananasjuice 1 båt hakket hvitløk
45 min
Medium